آثار و برکات ذکر تسبیحات اربعه برای دفع بلایا و حاجت روایی

در این مطلب از سایت ادعیه و اذکار دعاشفا به آثار و برکات ذکر تسبیحات اربعه برای دفع بلایا و حاجت روایی پرداخته ایم. برای دفع بلاهای دنیوی و دفع اتفاقات ناگوار و مستجاب شدن دعاها ذکر مجرب عنوان شده را بخوانید که ان شالله کارگشا باشد.

7A4985DE-46AA-44DD-ADB2-0CA8C84629C0-300x225 آثار و برکات ذکر تسبیحات اربعه برای دفع بلایا و حاجت روایی

آثار و برکات ذکر تسبیحات اربعه برای دفع بلایا و حاجت روایی,فضیلت ذکر تسبیحات اربعه برای دفع بلاهای دنیوی و استجابت دعاها,خواص فراوان گفتن ذکر تسبیحات اربعه,آثار و برکات گفتن ذکر تسبیحات اربعه,دفع بلاهای دنیوی با گفتن ذکر تسبیحات اربعه

آثار و برکات ذکر تسبیحات اربعه برای دفع بلایا و حاجت روایی

تسبیحات اربعه، چهار ذکری است که در نمازهای روزانه سه یا چهار رکعتی و در برخی اذکار خوانده می‌شود. این چهار ذکر عبارتند از: « سُبْحانَ اللهِ، وَ الْحَمْدُ لِلهِ، وَ لا إلهَ إلاّ اللهُ، وَ اللهُ أکْبَرُ» (ترجمه: پاک و منزّه است خداوند، و ستایش مختصّ خداست، و معبودی جز خدا نیست، و خداوند بزرگتر است).

در نمازهای روزانه، ذکر تسبیحات اربعه در رکعت‌های سوم و چهارم به جای حمد و سوره در رکعت اول و دوم خوانده می‌شود.[۱] به فتوای برخی مراجع تقلید، در رکعت سوم و چهارم، تسبیحات اربعه باید سه مرتبه خوانده شود و بعضی دیگر خواندن یک مرتبه را کافی می‌دانند.[۲]

علاوه بر نمازهای روزانه، ذکر تسبیحات اربعه در نماز جعفر طیار پس از خواندن سوره (سیصد مرتبه)[۳]، در نماز مشترک شب‌های ماه رمضان (هفت مرتبه)[۴] و در اعمال ماه جمادی‌الآخر بعد از اتمام نمازِ مشترک (هفتاد مرتبه) خوانده می‌شود.

علامه مجلسی در جلد ۹۰ بحار الانوار، فصلی را به معنا و فضیلت‌های تسبیحات اربعه اختصاص داده است.[۵] خواندن تسبیحات اربعه همچنین برای نزدیک شدن به خداوند و دفع بلاهای دنیوی و استجابت دعاها سفارش شده است.

اینم ببین:  دستورالعملی از آیت الله شاه‌ آبادی برای زیادشدن رزق و برکت

امام صادق (ع) فرمود:

«روزی رسول خدا (ص) به اصحابش فرمود: اگر جامه‌ها و ظروفی را که دارید جمع کنید و روی هم بگذارید، آیا به آسمان می‌رسد؟ عرض کردند: خیر، ای رسول خدا! فرمود: وقتی از خواندن نماز فراغت پیدا کردید، سی بار بگویید: «سبحان اللّٰه، و الحمد للّٰه، و لا إله إلاّ اللّٰه، و اللّٰه أکبر.» پاک و منزّه است خداوند، و ستایش مختصّ خداست، و معبودی جز خدا نیست، و خداوند بزرگتر است. زیرا این کلمات ویرانی، غرق شدن، سوختن، افتادن در چاه، خوراک درندگان قرار گرفتن، جان سپردن به صورت بد و هرگونه نکبت و گرفتاری و مصیبتی را که بر بنده در آن روز فرو می‌آید، دفع می‌کنند و آنها معقّبات هستند.»

حضرت صادق (ع) فرمود:

«هرکس در تعقیب نمازهای واجب پیش از آنکه آسوده بنشیند، چهل بار بگوید: «سبحان اللّٰه، و الحمد للّٰه، و لا إله إلاّ اللّٰه، و اللّٰه أکبر» سپس از خداوند درخواست نماید، هر چه بخواهد به او عطا می‌شود.»

منابع

ابن طاووس، علی بن موسی، ادب حضور، مترجم محمد روحی، قم، نشر انصاری، ۱۳۸۰ش.
بنی هاشمی خمینی، سید محمدحسن، توضیح المسائل مراجع مطابق با فتاوای سیزده نفر از مراجع معظم تقلید، گردآورنده بنی هاشمی خمینی با همکاری اصولی و دیگران، قم، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، دفتر انتشارات اسلامی، ۱۳۸۵ش.
فاضلی، قادر، عرفان نماز، تهران، نشر فضیلت علم، ۱۳۸۸ش.
قمی، عباس، دستور العمل و مرواریدهای درخشان (لئالی منثوره)، گردآورنده محمد حسین ربانی، قم، نشر عهد، ۱۳۸۱ش.
مجلسی، محمدباقر، بحار الأنوار الجامعه لدرر أخبار الأئمه الأطهار (علیهم السلام)، بیروت،‌ دار احیاء التراث العربی، ۱۴۰۳ق/۱۹۸۳م.

اینم ببین:  دستور و دعای مجرب به جهت طلب حاجت و خواسته ها

منبع : سایت دعاشفا مرجع کامل ذکر و دعاهای قرآنی

درباره‌ی gobadi

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *