آداب چله گرفتن – ترک جمالی و جلالی در چله گرفتن به چه معنایی است؟
در این پست از سایت دعاشفا آداب چله گرفتن – ترک جمالی و جلالی در چله گرفتن به چه معنایی است ؟ را قرار داده ایم.ترک خوردن گوشت و لبنات پرهیز کند.بیشتر باید گیاه خوار باشد و از صیفی جات و حبوبات استفاده نماید.بپوشیدن لباس تمیز و با طهارت و صورت اصلاح شده .می تواند از چرم و پشم حیوان استفاده نماید .در ادامه مطلب توضیح کامل تر و جامع تری برای ترک جمالی و جلالی که در چله گرفتن باید رعایت شود را قرار داده ایم.
آداب چله گرفتن – ترک جمالی و جلالی در چله گرفتن به چه معنایی است؟,ترک جمالی و جلالی,ترکی جمالی,آداب چله گرفتن برای حاجت,آداب چله گرفتن زیارت عاشورا,آداب چله گرفتن,آداب چله گرفتن سوره حشر,آداب چله گرفتن سوره یس,آداب چله گرفتن حدیث کسا,آداب چله نشینی برای زنان,آداب چله نشینی
آداب چله گرفتن – ترک جمالی و جلالی در چله گرفتن به چه معنایی است؟
پرهیز جمالی :
باید ترک خوردن گوشت نماید و شیر و ماست و لبنیات کم بخورد و پرهیز نماید و گیاه خوار باشد و سبزیجات و صیفی جات و حبوبات و عطریات مصرف نماید
و همیشه با طهارت و جامه تمیز و سر و روی اصلاح شده و ناخن گرفته و از منصوبات حیوانی میتواند استفاده کند . یعنی از چرم و پشم و ابریشم … و میتواند بر رونده مثل اسب و … سوار شود .
پرهیز جلالی :
سالک باید ترک خوردن هرنوع گوشت و تخم مرغ و لبنیات و حتی بوی چربی کند . استعمال جامه پشمینه و ابریشمی و هر آنچه که از حیوان بدست آید را ترک گوید . حتی در پوشیدن کفش همین مطلب صدق میکند . موی نتراشد . و ناخن نگیرد . جماع نکند . بر بستر غیر ننشیند و از دست دادن و دست مالیدن به موجودات زنده اجتناب کند . سرکه و پیاز و سیر و ترب مصرف ننماید . میوه جات را کامل بشوید و از کرمو نبودن آن اطمینان حاصل کند و سپس مصرف نماید . به هیچ عنوان حبوبات کرمو نخورد . در طول چله نشینی از کسی کمک نخواهد و جامه بجز نخی نپوشد . بر هیچ موجودی مزاحمت ایجاد نکند . بر هیچ حیوانی سوار نشود و هیچ گاه شاخه درخت و بوته گیاهی را آسییب نرساند .
برخی این موارد مانند ترک خوردن گوشت و یا ترک اترباط زناشویی و مانند آن با دستورات و تعالیم شریعت ناسازگار و یا مخالف است و قابل عمل نیست .
برای داشتن چله مشروع و مورد تایید شرع مقدس و مورد عمل بزرگان اهل کمال و مطابق با کتاب و سنت به توضیح زیر توجه کنید :
منظور از چله و چله نشینی، آن است که انسان چهل روز با مراقبت و مواظبت به یاد حق و ذکر و عبادت و توجه به او مشغول باشد و امور غیر ضروری و غیر لازم را که باعث پراکندگی خاطر و تفرقه فکر می گردد و در حد امکان ترک نماید و همه اندیشه و فکرش خداوند و یاد او و اطاعت او باشد . چله نشینی به این معناست که انسان در مدت چهل روز کمال مراقبت و توجه به خداوند را داشته باشد و سعی بلیغ در ترک گناهان و دوری از محرمات الهی داشته باشد و در این مدت با یاد الهی وذکر او و عبادت خالصانه شبستان وجودش را از نور و صفا لبریز سازد و زمینه تابش انوار الهی و درخشش آفتاب فطرت را در درون خویش فراهم آورد .
تذکر این نکته لازم است که معنای چله نشینی بریدن از مردم و شانه خالی کردن از مسؤولیت های اجتماعی و شرعی و انسانی نمی باشد و مهم این است که انسان در میان اجتماع باشد و از خود مواظبت و مراقبت نماید و بر خود مسلط باشد چون گاهی خدمت به مردم و گشودن گرهی از کار آنها و گرفتن دست انسانی درمانده و بیچاره اثرش از ده ها چله نشینی بیشتر و عمیقتر است. در راه بندگی خدا هیچ عنصری مانند عمل به واجبات الهی و دوری از محرمات نقش آفرین نمی باشد و در سلوک راه بندگی نماز و توجه به آن و اهمیت دادن به آن نقش ویژه ای دارد.
بنابر این توجه به خدا و اخلاص در مدت 40 روز هر چند با اکراه نفس نیز باشد دارای اثر و نتیجه است و معمولا این اکراه در شروع کار در اوایل آن است ولی با گذشت زمان خود نفس امادگی برای این عمل را پیدا کرده و نرمش نشان می دهد و از مقاومت و لجاجت دست می کشد و شیرینی و گوارایی عمل و عبادت را ظاهر می سازد .
آداب چله گرفتن – ترک جمالی و جلالی در چله گرفتن به چه معنایی است؟,ترک جمالی و جلالی,ترکی جمالی,آداب چله گرفتن برای حاجت,آداب چله گرفتن زیارت عاشورا,آداب چله گرفتن,آداب چله گرفتن سوره حشر,آداب چله گرفتن سوره یس,آداب چله گرفتن حدیث کسا,آداب چله نشینی برای زنان,آداب چله نشینی
برگرفته از سایت اهنوس مرجع ادعیه و اذکار قرآنی