ذکر و دعای مخصوص عید فطر,آداب و اعمال شب و روز عید فطر

در این بخش از سایت ذکر و دعا و ختم و تعبیر خواب دعا شفا doashafa.com ذکر و دعای مخصوص عید فطر,آداب و اعمال شب و روز عید فطر را قرار دادیم . خواندن چه ذکر و دعاهایی در عید فطر توصیه شده است ؟ اعمال و آداب مخصوص شب و روز عید فطر چیست ؟ دعای مخصوص قنوت نماز عید فطر چیست ؟ در ادامه از سایت دعا شفا همراه ما باشید با ذکر و دعای و اعمال شب و روز عید فطر در سال 1402 …

,دعای عید فطر,دعای عید فطر صوتی,دعای عید فطر با صدای مرتضایی فر,دعای عید فطر الله اکبر,دعای عید فطر متن,دعاي عيد فطر,دعای عید فطر با ترجمه,دعای عید فطر در قنوت,دعای عید فطر با معنی,دعای عید فطر صحیفه سجادیه,دعای ندبه در روز عید فطر صوتی,دعای شب عید فطر صوتی,دعای نماز عید فطر صوتی,دعای قنوت عید فطر صوتی,دعای روز عید فطر صوتی,دعای قنوت نماز عید فطر صوتی,دعای عید فطر با صوت,دانلود دعای قنوت نماز عید فطر صوتی,دعا شب عید فطر صوتی,دعای عید فطر الله اکبر صوتی,دعای روز عید فطر الله اکبر,دعای قنوت عید فطر متن,دعای شب عید فطر متن,دعای قنوت نماز عید فطر متن,متن دعای نماز عید فطر,متن دعای عید سعید فطر,دانلود متن دعای عید فطر,متن دعای روز عید فطر,متن دعای غسل عید فطر,دعای عید فطر اهل سنت,دعای قنوت عید فطر با ترجمه,دعای قنوت نماز عید فطر با معنی,دعای نماز عید فطر با ترجمه,دعای قنوت نماز عید فطر با ترجمه,دعای نماز عید فطر با معنی,دعای قنوت عید فطر با معنی,دعای شب عید فطر با معنی,دعای عید فطر قنوت,متن دعای عید فطر قنوت,دعای قنوت در نماز عید فطر,دعای روز عید فطر صحیفه سجادیه,دعای شب عید فطر صحیفه سجادیه,دعای صحیفه سجادیه در روز عید فطر

ذکر-و-دعای-مخصوص-عید-فطرآداب-و-اعمال-شب-و-روز-عید-فطر ذکر و دعای مخصوص عید فطر,آداب و اعمال شب و روز عید فطر

اعمال عید فطر,دعای عید فطر,ذکر عید فطر,نماز عید فطر,دعای قنوت نماز عید فطر

ذکر و دعای مخصوص عید فطر,آداب و اعمال شب و روز عید فطر

عید فطر روز اول ماه شوال، پایان روزه‌گرفتن واجب در ماه رمضان و از مهم‌ترین اعیاد مسلمانان است. در روایات این روز برای کسانی که روزه آنها در ماه رمضان پذیرفته شده، روز عید و پاداش معرفی شده است.

در این روز، روزه گرفتن حرام و پرداخت زکات فطره بر مسلمانان واجب است.

در روایات، روز عید فطر روز جایزه‌های خدا، روز پاداش نیکوکاران و آمرزش گناهان معرفی شده است.

از امیرالمؤمنین (ع) نقل شده عید فطر عید کسی است که خداوند، روزه او را پذیرفته و عبادتش را قبول کرده است. (نهج البلاغه، حکمت 428)

این روز مبارک در کنار عید قربان از مهم‌ترین اعیاد مسلمانان شمرده است و از جهت اهمیتی که دارد، آداب و اعمالی در کتب ادعیه برای شب و روز این عید بیان شده است که عمدۀ این آداب برگرفته از سیرۀ نبوی و سیرۀ عترت علیهم السلام است. در ادامه به اهمّ این آداب اشاره می‌شود.

شب عید فطر:

یکی از شب‌های شریف است و در فضیلت و ثواب عبادت و احیای آن احادیث بسیاری وارد شده، از جمله در روایت آمده: آن شب کمتر از شب قدر نیست و برای آن چند عمل مستحب است:

اوّل: غسل کردن هنگامی‌ که آفتاب غروب کرد. دوّم: شب‌زنده‌داری به نماز و دعا و استغفار و درخواست از خداوند و بیتوته [شب‌زنده‌داری] در مسجد. سوم: پس از نماز مغرب و عشا و نماز صبح و نماز عید بخواند:

اللّٰهُ أَکْبَرُ اللّٰهُ أَکْبَرُ لَاإِلٰهَ إِلّا اللّٰهُ وَاللّٰهُ أَکْبَرُ اللّٰهُ أَکْبَرُ وَ لِلّٰهِ الْحَمْدُ، الْحَمْدُ لِلّٰهِ عَلَىٰ مَا هَدانا، وَلَهُ الشُّکْرُ عَلَىٰ مَا أَوْلانا. خدا بزرگ‌تر است، خدا بزرگ‌تر است، معبودی جز خدا نیست و خدا بزرگ‌تر است و خدای را سپاس و سپاس خدای را بر آنچه ما را بدان هدایت کرد و او را شکر بر آنچه به ما ارزانی داشت.

چهارم: چون نماز مغرب و نافله آن را خواند، دست‌ها را به جانب آسمان بلند کند و بگوید:

یَا ذَا الْمَنِّ وَالطَّوْلِ، یَا ذَا الْجُودِ، یَا مُصْطَفِیَ مُحَمَّدٍ وَ ناصِرَهُ صَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَاغْفِرْ لِی کُلَّ ذَنْبٍ أَحْصَیْتَهُ وَ هُوَ عِنْدَکَ فِی کِتابٍ مُبِینٍ.
ای صاحب نعمت و کرم، ای دارای جود، ای برگزیننده محمّد و ای یاور او، بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست و بر من بیامرز هر گناهی که شماره نمودی‌اش و آن پیش تو در کتابی آشکار است.

پس به سجده رود و در سجده «صد مرتبه» بگوید: «أَتُوبُ إِلَى اللّٰهِ؛ به‌سوی خدا توبه می‌کنم». سپس هر حاجتی که دارد از خدا بخواهد.

پنجم: امام حسین علیه‌السلام را زیارت کند که فضیلت بسیار دارد.

ششم: دو رکعت نماز به جا آورد؛ در رکعت اوّل پس از سوره «حمد»، هزار مرتبه «توحید» و در رکعت دوم «یک مرتبه» بخواند و پس از سلام سر به سجده گذارد و «صد مرتبه» بگوید: «أَتُوبُ إِلَى اللّٰهِ؛ به‌سوی خدا می‌پویم»، آنگاه بگوید:یَا ذَا الْمَنِّ وَالْجُودِ، یَا ذَا الْمَنِّ وَالطَّوْلِ، یَا مُصْطَفِیَ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللّٰهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ صَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِهِ وَافْعَلْ بِی کَذا وَکَذا؛(بجای «کذاوکذا» حاجات خود را بخواهد) ای دارای نعمت و جود، ای صاحب بخشش و عطا، ای برگزیننده‌ی محمّد (درود خدا بر او و خاندانش)، بر محمّد و خاندانش درود فرست و با من چنین و چنان کن.

در روایت آمده: که حضرت امیرالمؤمنین علیه‌السلام این دو رکعت نماز را به این کیفیت به جا می‌آورد، سپس سر از سجده برمی‌داشت و می‌فرمود: به‌حق آن خدایی که جانم در دست قدرت اوست، هرکه این نماز را به جا آورد، هر حاجت که از خدا بطلبد به یقین عطا فرماید و اگر به شماره ریگ‌های بیابان گناه داشته باشد، خدا آنها را بیامرزد.

در روایت دیگری به جای «هزار مرتبه» سوره «توحید»، «صد مرتبه» وارد شده، اما این نماز را باید پس از نماز مغرب و نافله آن به جا آورد.

هفتم: شیخ طوسی در کتاب «مصباح» فرموده: که در آخر شب غسل بجای آر و تا طلوع فجر در جای نماز خود بنشین.

روز عید فطر

روز اوّل [شوال که] روز عید فطر است و اعمال آن چند چیز است:

اوّل: پس از نماز صبح و نماز عید، «تکبیراتی که در شب عید» پس از نماز فریضه می‌خواندی، بخوان. دوم: پس از نماز صبح دعایی را که سید روایت کرده: «اللّٰهُمَّ إِنِّی تَوَجَّهْتُ إِلَیْکَ بِمُحَمَّدٍ أَمامِی … إلى آخره» بخوان و شیخ خواندن این دعا را پس از نماز عید ذکر کرده.

دوم: کنار گذاشتن زکات فطر پیش از نماز عید، به شرحی که در کتاب‌های فقهی آمده.

سوم: غسل است و بهتر آن است اگر ممکن شود آن را در نهر انجام دهد و وقت آن پس از طلوع فجر است تا زمان به جا آوردن نماز عید، چنان‌که شیخ فرموده و در روایتی آمده است: که غسل را در زیر سقف پوشیده به جا آور و چون خواستی غسل کنی بگو:

اللّٰهُمَّ إِیماناً بِکَ وَتَصْدِیقاً بِکِتابِکَ وَاتِّباعَ سُنَّةِ نَبِیِّکَ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللّٰهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ. خدایا، تنها برای ایمان به تو و تصدیق به کتاب تو و پیروی از روش پیامبر تو، محمّد درود خدا بر او و خاندانش باد.

آنگاه «بسم اللّٰه» بگو و غسل را به جای آر و هنگامی‌ که از غسل فارغ شدی بگو: اللّٰهُمَّ اجْعَلْهُ کَفَّارَةً لِذُنُوبِی وَ طَهِّرْ دِینِی، اللّٰهُمَّ أَذْهِبْ عَنِّی الدَّنَسَ؛ خدایا، این غسل را کفاره گناهانم قرار ده و دینم را پاک کن، خدایا، هر آلودگی را از من برطرف فرما.

چهارم: پوشیدن جامه نیکو و بکار بردن بوی خوش، رفتن به صحرا برای به جا آوردن نماز عید در زیر آسمان در غیر شهر مکه.

پنجم: افطار کردن پیش از نماز عید، در اول روز و بهتر آن است که با خرما یا شیرینی باشد و شیخ مفید فرموده: خوردن مقدار کمی از تربت سیدالشهدا که از هر دردی شفاست، مستحب است.

ششم: نماز عید فطر؛ پس از نماز عید، دعاهای بسیاری وارد شده که شاید بهترین آنها، «دعای چهل‌وششم» صحیفه کامله سجادیه باشد.

مستحب است نماز عید زیر آسمان و روی زمین بدون فرش واقع شود و از جایگاه نماز، از غیر آن راهی که به نماز آمده بود بازگردد و برای قبول شدن اعمال برای برادران دینی خود دعا کند.

هفتم: «حضرت سید الشهداء» را زیارت کند.

هشتم: دعای «ندبه» را بخواند.

***************************

اینم ببین:  دعای مجرب و عظیم توسل به چهارده معصوم علیهم السلام پرخیر

عید سعید فطر از بزرگ ترین و مهم ترین اعیاد اسلامی است. عید فطر اولین روز ماه شوال است که با رؤیت هلال ماه شوال در پایان روز 29 ماه رمضان و یا گذشت 30 روز از اول ماه رمضان، ثابت می شود.

در این روز، روزه گرفتن حرام و پرداخت زکات فطره بر مسلمانان واجب است.

در کشورهای اسلامی و در ایران عید فطر تعطیل است.

برای اینکه بدانید تاریخ عید سعید فطر در سال 1402 چیست ، این بخش را مطالعه کنید.

عید سعید فطر سال 1402 چه تاریخی است؟

در تقویم سال 1402 روزهای شنبه 2 اردیبهشت [1 شوال 1444] و یک شنبه 3 اردیبهشت [2 شوال 1444] مصادف با عید سعید فطر می باشد.

تاریخ شمسی، میلادی و قمری عید فطر 1402

تاریخ عید فطر 1402 به شمسی، میلادی و قمری عبارتند از:

تاریخ دقیق عید فطر 1402 در تقویم شمسی

تاریخ دقیق عید فطر 1402 در تقویم شمسی مصادف است با شنبه، 2 اردیبهشت 1402، 2/ 2 / 1402

تاریخ دقیق عید فطر در تقویم میلادی

تاریخ دقیق عید فطر در تقویم میلادی مصادف است با Saturday, April 22, 2023 ، 2023-04-22

تاریخ دقیق عید فطر در تقویم قمری

تاریخ دقیق عید فطر در تقویم قمری مصادف است با السبت، 1 شوال 1444 ، 1444/10/01

چرا عید فطر در ایران و برخی کشورها هم زمان نیست؟

معیارهای تقویم هجری قمری توسط فقیه تعیین می شود فقیه، معیارهای اثبات آغاز ماه قمری را از «کتاب خدا، سنت، عقل و اجماع» استنباط می کند.

در این موضوع مانند دیگر مباحث فقهی نظرات فقها هم می تواند متفاوت باشد و این، نخستین عامل اختلاف در آغاز ماه قمری بین کشورها و شهرهای مختلف است.

معیار اصلی آغاز ماه های تقویم قمری در فقه شیعه، این است که هلال ماه نو با چشم دیده شود.

این معیار وابسته به موقعیت جغرافیایی ناظر است و باعث می شود که تقویم هجری قمری جهان شمول نباشد.

برای آغاز ماه قمری استناد به شهادت دو مرد عادل مبنی بر رویت هلال لازم است. گاهی افرادی که برای استهلال اقدام می کنند دچار توهم رویت می شوند.

اگر رصدگران باتجربه باشند، روش هایی را به کار می بنند تا متوجه شوند آن چه می بینند، توهم رصدی است یا خیر.در کشورهایی مانند عربستان، به صرف شهادت 2 فرد در دادگاه، آغاز ماه قمری اثبات می شود.

استهلال ماه شوال در ایران

کارشناسان مرکز تقویم موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران پیش بینی های دقیقی برای رویت پذیری هلال در پهنه ایران انجام می دهند و کارشناسان رویت هلال در دفتر استهلال در شامگاه روز بیست ونهم هر ماه قمری، مستقر می شوند و گزارش های دریافتی را بررسی می کنند.

در ایران به طور عمده تعیین عید فطر بر عهده حاکم شرع (مقام معظم رهبری، سید علی خامنه ای) است و پیروی از آن طبق نظر بعضی مراجع تقلید و علمای شیعه، بر تمام شیعیان حتی مراجعی که نسبت به آن علم ندارند لازم است.

عید فطر در کشورها و فرهنگ های گوناگون

مردم عراق درجنوب بصره، غذای مخصوص«المطبک» را پخته و در ایام عید فطر و عید قربان از این غذا استفاده می کنند.

مردم یمن در روز عید فطر به طیبعت می روند و و در این روز از طبیعت بکر لذت می برند
مسلمانان امارات روز نخست عید فطر بعد از خوردن خرما و برخی شیرینی های سنتی لباس های نو به تن کرده و به مسجد می روند تا نماز عید را اقامه کنند.
کشور عربستان به مناسبت فرارسیدن عید فطر 23 روز تعطیل است .

مردم صبح روز عید فطر قهوه، چای، انواع آبمیوه ها و خرماها را تناول می کنندو پس از آن یکی از مشهورترین خوردنی ها که از برنج و گوشت «الکبسه» درست شده می خورند.

در کشور کویت عید فطر هفت شبانه روز جشن گرفته می شود.
در ترکیه تعطیلات رسمی به مناسبت این عید سه روز است .مردم ترکیه در عید فطر به زیارت اهل قبور می روند، لباس های نو استفاده می کنند و به دید و بازدید از خویشان و آشنایان می پردازند.

در هند در روز عید فطر موسیقی سنتی هندی در کوچه و بازار نواخته می شود و مردم لباس های نو به تن می کنند.
در روز عید فطر در پاکستان مردم غذای خوش طعمی را که به «خرمای شیرین شده» معروف است، آماده می کنند و روز عید را جشن می گیرند و همه به تفریح و شادی می پردازند.
مردم اردن قبل از عید خانه تکانی کرده و به دید و بازدید اقوام، دوستان ، همسایگان و زیارت اهل قبور می پردازند.
مردم مالزی عید فطر غذا و شیرینی سنتی مخصوص از جمله “رندانگ” که از گوشت گاو و مرغ پخته شده در شیرنارگیل درست می شود و همچنین “توپات” که از برنج پیچیده شده در برگ خرما تهیه می شود ، می پزند. مقامات دولتی در روز عید درب خانه ی خود را بر روی عموم مردم باز می کنند.
سه روز تعطیل رسمی برای عید فطر در افغانستان در نظر گرفته شده است. در این سه روز همسایه ها برای دید و باز دید به خانه های یکدیگر می روند و عید را به هم تبریک می گویند.
در تونس به مناسبت عید زنان تونسی شیرینی هایی با نامهای« المقروض، الغریبه، الباقلاوه، المحشی و الصمصه» درست می کنند و در روز اول عید ماهی شور می خورند.
در روز عید مردم لیبی ، لباسهای سنتی خود را می پوشند و با همان لباسهای سنتی خود به مساجد و به دید و بازدید اقوام خود می روند.

عید فطر در میانمارتعطیلی رسمی ندارد، در این روز مسلمانان برای عرض تبریک دست راست خود را بر روی پیشانی می گذارند و از بزرگتر خود طلب بخشش می کنند.
عید فطر در برخی از استان ها چین مانند شینگ ژیان و نینگ ژیا یک الی سه روز تعطیلی رسمی برای مسلمانان و غیرمسلمانان اعلام می شود و مردم در این ایام بر سر مزار سید اجل عمر شمس الدین سیاستمدار پارسی می روند.

,اعمال عید فطر,اعمال عید فطر و قربان,اعمال عيد فطر,اعمال عيد الفطر,اعمال عيد الفطر مفاتيح الجنان,اعمال عيد الفطر عند الشيعة,اعمال عيد الفطر المبارك,اعمال عيد الفطر شيعة,اعمال شب عید فطر,اعمال روز عید فطر,اعمال مشترک عید فطر و قربان,اعمال عید فطر و عید قربان هدیه ششم,اعمال روز عید فطر و عید قربان,اعمال عید فطر چیست,اعمال العيد الفطر,اعمال شب عيد فطر,اعمال يوم الفطر,اعمال عيد الاضحى,اعمال عيد الاضحى مفاتيح الجنان,اعمال عيد الاضحى عند الشيعة,أعمال ليلة عيد الفطر مفاتيح الجنان,اعمال يوم العيد الفطر مفاتيح الجنان,اعمال ليلة عيد الاضحى مفاتيح الجنان,اعمال ليلة عيد الفطر عند الشيعة,اعمال يوم عيد الفطر عند الشيعة,اعمال ليلة عيد الاضحى عند الشيعة,اعمال يوم العيد الاضحى عند الشيعة,أعمال يوم عيد الفطر الشيعة,أعمال ليلة عيد الفطر المبارك,اعمال ليلة عيد الاضحى المبارك مفاتيح الجنان,اعمال ليلة عيد الاضحى المبارك,اعمال عيد الاضحى المبارك,أعمال يوم عيد الأضحى المبارك,أعمال يوم عيد الفطر شيعة,اعمال يوم عيد الاضحى شيعة,اعمال ليلة عيد الفطر الشيعة,اعمال ليلة عيد الفطر للشيعة,أعمال ليلة عيد الفطر شيعة,اعمال شب عید فطر در مفاتیح,اعمال شب عید فطر چیست,اعمال شب عید فطر به ترتیب,اعمال شب عید فطر صوتی,اعمال شب عید فطر مفاتیح,اعمال شب عید فطر نی نی سایت,اعمال شب عید فطر ماه رمضان,اعمال شب عید فطر برای حاجت,اعمال شب عید فطر عرفان,اعمال روز عید فطر چیست هدیه ششم,اعمال روز عید فطر در مفاتیح الجنان,اعمال روز عید فطر چیست,نماز روز عید فطر,نماز روز عید فطر چگونه است

اینم ببین:  دعا برای بخشش گناه - دعای بازگشت خواستن

برگرفته از دعا 786

**************************************

منبع : سایت دعا شفا سایت مرجع ذکر و دعا و آیات قرآنی

درباره‌ی سیّد محمد سیّدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *